Αρχική Εκδηλώσεις - Ομιλίες Η παρουσία των κομμάτων της ριζοσπαστικής και άκρας δεξιάς στις εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολίτευσης (1974-2012)
Η παρουσία των κομμάτων της ριζοσπαστικής και άκρας δεξιάς στις εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολίτευσης (1974-2012)

 

Θα θέλαμε με μεγάλη χαρά να σας προσκαλέσουμε στην εκδήλωσή με θέμα "Η Επιρροή της ακροδεξιάς στο νέο ευρωπαϊκό πολιτικό τοπίο". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 17:00 στην αίθουσα "Ευρώπη" της Νομικής Βιβλιοθήκης (Μαυρομιχάλη 23).

Η ιστορική πρακτική έχει δείξει πως οι ακροδεξιές ιδέες αναπτύσσονται τις περιόδους κρίσης, ειδικότερα όταν πρόκειται για περιόδους οικονομικής κρίσης. Τα αίτια αυτής της ανάδειξης είναι τόσο οικονομικά όσο και βαθιά κοινωνικά, καθοριστική είναι η εξαπλωσή τους όταν συμπίπτει με έλλειμμα δημοκρατίας. Ποιες οι ιστορικές συγκυρίες ενός τέτοιου φαινομένου και ποιος ο βαθμός πόλωσης της κοινωνίας σήμερα;

Ομιλητές:

- Γιώργος Θ. Μαυρογορδάτος, Καθηγητής του τομέα Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
"Ιστορικό-πολιτικές καταβολές του φαινομένου της ακροδεξιάς".

- Νικόλαος Λυμούρης, Research Fellow στο London School of Economics. Μέλος του Team Europe (European Commission).
"Η παρουσία των κομμάτων της ριζοσπαστικής και άκρας δεξιάς στις εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολίτευσης (1974-2012)."

- Αλέξανδρος Αφουξενίδης, Ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.
"Διαμορφώνοντας το νέο ευρωπαϊκό πολιτικό τοπίο: η κοινωνιολογική διάσταση της ανόδου των ακροδεξιών κομμάτων".

Το πάνελ θα συντονίζει η Ελίνα Μακρή, δημοσιογράφος και εκπρόσωπος της ελληνικής ομάδας του περιοδικού Cafebabel (Βραβείο Καρλομάγνου 2012).


 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Dr Nikolaos Lymouris, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting. Hosted by Free Web Hosting