Συνεντεύξεις
Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας [Κυριακή 7 Απριλίου 2019]

 

Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την εκπομπή «Κοσμοδρόμιο» με την Σίσσυ Αρβανιτίδη, για το Brexit, τις συνομιλίες της Theresa May με τον Jeremy Corbyn, αλλά και τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία.

 

https://app.box.com/s/p53xnl3oafrfwqg9jejrgecbkcsj0w22

 
Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας [Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018]

 

Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την εκπομπή «Αναμενόμενα και μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη, για το δημοψήφισμα στα Σκόπια, τη μεγάλη αποχή, αλλά και το ευρωπαϊκό μέλλον της γείτονος.

 

https://app.box.com/s/irn4ngc2lug9sy3tp1lrzsmneput2gta

http://www.ert.gr/eidiseis/diethni/evropi/lymoyris-i-ee-chreiazetai-neo-orama-oste-na-peisei-gia-ta-ofeli-tis-eyropaikis-oloklirosis-audio/


 
Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του «News 247» [Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018]

 

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του «News 247» και τoν Βασίλη Κουφόπουλο, για τα χθεσινά αποτελέσματα των εθνικών εκλογών στη Σουηδία και την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος.

 

https://app.box.com/s/wvk6btr4tj9oseh0tkw361jgripq5hbc


 
Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας [Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018]

 

Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και τη Σίσσυ Αρβανιτίδου, για τις εξαιρετικά κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στη Σουηδία.

 

https://app.box.com/s/bo6n4s0bslvti97fnr3rsqwzl3e30625


 
Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας [Πέμπτη 26 Απριλίου 2018]

 

Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την εκπομπή «Αναμενόμενα και μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη, αποτιμώντας την επίσκεψη Emmanuel Macron στις ΗΠΑ και συζητώντας για την επικείμενη συνάντηση της Angela Merkel με τον Donald Trump.

 

https://app.box.com/s/5qp32310say9dcb66vknr22yw4vtoc4s


 
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» [Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017]

 

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» και την Ελεονώρα Ορφανίδου επ'ευκαιρίας της επίσκεψης του Emmanuel Macron για την ιστορική εξέλιξη των ελληνο-γαλλικών σχέσεων.

 

https://app.box.com/s/nvdywtiuw8cvthmbmgiiff2jnt6gz93x


 
Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας [Πέμπτη 8 Μαΐου 2017]

 

Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με τους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, για το αποτέλεσμα του δευτέρου γύρου των Γαλλικών Προεδρικών Εκλογών.

 

https://app.box.com/s/hcjrsc489d40qhxtohlp866eo6699s04


 
Παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ε» για τις Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία [Σάββατο 22 Απριλίου 2017]

 

 
Συμμετοχή στην εκπομπή «Europe» της ΕΡΤ για τις γαλλικές εκλογές [Σάββατο 22 Απριλίου 2017]

 

 
Παρέμβαση στην «Πρωϊνή Ζώνη» της ΕΡΤ [Τετάρτη 19 Απριλίου 2017]

 

 

 
Συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων [Τρίτη 21 Μαρτίου 2017]

 

Συνέντευξη: Την ανάγκη να οικοδομηθεί μια εθνική στρατηγική, ενόψει των αλλαγών στην ΕΕ, προτείνει ο Δρ Νικόλαος Λυμούρης, επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης του Παντείου

Η Ελλάδα πρέπει να οικοδομήσει μια ευρύτερη στρατηγική που θα ξεπερνά τα στενά κομματικά όρια, ενόψει των αλλαγών που δρομολογούνται στην ΕΕ, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δρ Νικόλαος Λυμούρης, επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο κ. Λυμούρης εκφράζει τις έντονες επιφυλάξεις του για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, επισημαίνοντας ότι αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι τέτοιου είδους συζητήσεις, σε μια περίοδο κρίσης για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και εν μέσω σημαντικών εκλογικών αναμετρήσεων, δεν παρέχουν καμία απολύτως βοήθεια, αλλά αντιθέτως ενισχύουν την υπάρχουσα αβεβαιότητα.

Για την επικείμενη σύνοδο κορυφής της Ρώμης, ο κ. Λυμούρης δηλώνει ότι «πανηγυρικοί λόγοι» και «εικονικές» δεσμεύσεις ασφαλώς και θα καταγραφούν, αλλά η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη.
Για τον κρίσιμο τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, επισημαίνει ότι τόσο η χώρα μας όσο και η Ευρώπη έχουν απέναντί της μια Τουρκία, η οποία διέρχεται μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική καμπή και η μοναδική απάντηση μας θα πρέπει να είναι η διατήρηση της ενότητας, οι συλλογικές αποφάσεις και η αλληλεγγύη.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:
 
« StartPrev123NextEnd »

Page 1 of 3
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Dr Nikolaos Lymouris, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting. Hosted by Free Web Hosting