Συνεντεύξεις
Συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων [Τρίτη 21 Μαρτίου 2017]

 

Συνέντευξη: Την ανάγκη να οικοδομηθεί μια εθνική στρατηγική, ενόψει των αλλαγών στην ΕΕ, προτείνει ο Δρ Νικόλαος Λυμούρης, επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης του Παντείου

Η Ελλάδα πρέπει να οικοδομήσει μια ευρύτερη στρατηγική που θα ξεπερνά τα στενά κομματικά όρια, ενόψει των αλλαγών που δρομολογούνται στην ΕΕ, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δρ Νικόλαος Λυμούρης, επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο κ. Λυμούρης εκφράζει τις έντονες επιφυλάξεις του για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, επισημαίνοντας ότι αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι τέτοιου είδους συζητήσεις, σε μια περίοδο κρίσης για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και εν μέσω σημαντικών εκλογικών αναμετρήσεων, δεν παρέχουν καμία απολύτως βοήθεια, αλλά αντιθέτως ενισχύουν την υπάρχουσα αβεβαιότητα.

Για την επικείμενη σύνοδο κορυφής της Ρώμης, ο κ. Λυμούρης δηλώνει ότι «πανηγυρικοί λόγοι» και «εικονικές» δεσμεύσεις ασφαλώς και θα καταγραφούν, αλλά η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη.
Για τον κρίσιμο τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, επισημαίνει ότι τόσο η χώρα μας όσο και η Ευρώπη έχουν απέναντί της μια Τουρκία, η οποία διέρχεται μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική καμπή και η μοναδική απάντηση μας θα πρέπει να είναι η διατήρηση της ενότητας, οι συλλογικές αποφάσεις και η αλληλεγγύη.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:
 
Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας [Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017]

 

Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την εκπομπή «Τα Ασυμβίβαστα» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, για τις επερχόμενες Ολλανδικές Εκλογές και το πως αυτές θα επηρεάσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

 

https://app.box.com/s/gpew5ugnfqfcc79fjjjqzyhwbnklbzfl


 
Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας [Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2017]

 

Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την εκπομπή «Αναμενόμενα και μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη, για την εκλογή νέου Προέδρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

https://app.box.com/s/uvhe4m4w15ig7k9c4hlduxsguf8vntiz


 
Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας [Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016]

 

Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την έκτακτη εκπομπή για το ιταλικό δημοψήφισμα και το Eurogroup της 5ης/12, με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη και την Έλενα Αλεβίζου.

 

https://app.box.com/s/d1pg3ji53cegq2xpnbgyzuybguk8a729


 
Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας [Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016]

 

Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την εκπομπή «Αναμενόμενα και μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη, για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής 21/10.

 

https://app.box.com/s/3v50mb0xw6t2xkhr9zce1ldwix25lfsv


 
Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας [Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2016]

 

Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στην Μπρατισλάβα, με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη και την Έλενα Αλεβίζου.

 

https://app.box.com/s/x7htwcz0rhsfozspoz95mwisgbmcpysr


 
Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας [Δευτέρα 6 Ιουλίου 2016]

 

Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την εκπομπή «Αναμενόμενα και μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη, για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το βρετανικό δημοψήφισμα.

 

https://app.box.com/s/agf8k904rnqu3lcg67iqou0g1ts61gtg


 
Συνέντευξη στον «RealFm» [Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015]

 

Συνέντευξη στον «RealFM» και τον Μανώλη Κοττάκη για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία και τις πολιτικές του συνέπειες.

 

https://app.box.com/s/jr4j4ddalhh47o9uk0i6wek58665fze5

 

 


 
Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας [Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015]

 

Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την εκπομπή «Αναμενόμενα και μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη, για τη Συμφωνία Σένγκεν και την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από αυτήν.

 

https://app.box.com/s/3rqfnhqmpln2pplwe7kuga1d8lzj0vvd


 
Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας [Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015]

 

Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την εκπομπή «Χωρίς Συντεταγμένες» με τις δημοσιογράφους Αρετή Μπίτα και Κωνσταντίνα Δημητρούλη, για την άνοδο των αυτονομιστικών κινημάτων στην Ευρώπη και το κατά πόσο κάτι τέτοιο αποσταθεροποιεί τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

https://app.box.com/s/57sxt0huhj4qx1d7mquu9lodkyg54kbo


 
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» [Κυριακή 9 Μαρτίου 2014]

 

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» και την εκπομπή «Μια ημέρα, στην Αθήνα» για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

https://app.box.com/s/h8lghgv1sh3y4n5ibk1l


 
« StartPrev123NextEnd »

Page 2 of 3
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Dr Nikolaos Lymouris, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting. Hosted by Free Web Hosting